POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Dostava

Ali je dostava res BREZPLAČNA?

Res je. Vse dostave zajtrkov in mleka so BREZPLAČNE!

Ali lahko naročim dostavo ob praznikih?

Dostava mleka na dom je na voljo vsak delovni dan v tednu, od ponedeljka do petka. Če je praznik na katerikoli dan od ponedeljka do petka, bo dostava opravljena dan pred praznikom ali dan po prazniku.

Ura je 8.30 moje dostave pa še vedno ni pred vrati, kaj storiti?

Žal nam je, da tokrat nismo uspeli dostaviti do dogovorjene ure. Dostavljalec se je najbrž znašel v zagati ali pa je prišlo do kakšne nepredvidene okoliščine. Pokliči nas na 030385429 in z veseljem vam bomo pomagali.

Do kdaj je potrebno naročiti izdelke?

Naročila oddana do 18.00 ure so lahko dostavljena že naslednji dan. Vedno lahko poljubno določate kateri dan želite dostavo.

Izdelki so dostavljeni zelo zgodaj zjutraj. Kako naj pred vrati ostanejo na hladnem?

V trenutku, ko dostavljalec pred vrata dostavi naročene izdelke prejmeš SMS sporočilo, da lahko primerno poskrbiš za svoje naročene izdelke.

Trikrat na teden že dobivam pred vrata sveže mleko, želim pa si naročiti še dodatne domače izdelke.

Nič lažjega. V zavihku trgovina lahko izbereš dodatne izdelke, ki bi jih poleg mleka želel kupiti. V kolikor pa želiš, pa lahko posebej naročiš zgolj dodatne produkte.

Kako poteka dostava naročenih izdelkov in kdaj najkasneje moram oddati naročilo?

V trenutku, ko dostavljalec pred vrata dostavi naročene izdelke prejmeš SMS sporočilo. Naročila sprejemamo tudi zgolj za en dan vnaprej. Naročniško obdobje pa traja 30 dni od oddaje prvega naročila.

Kaj če me ob dostavi ni doma?

Če že vnaprej veš, da te na predvideni termin dostave ne bo doma, si najmanj en dan pred predvidenim dnevom dostave, najkasneje do 19.00 ure v svojem profilu določi nov datum dostave.

Kdaj lahko pričakujem dostavo?

Z dostavo pričnemo že zelo zgodaj zjutraj. Naročene izdelke lahko pred vrati pričakuješ med 05:00 in 08.30 zjutraj. Ob dostavi prejmeš tudi SMS sporočilo.

Plačilo

Na kakšen način lahko plačam za svoje izdelke?

Plačilo se izvede s kreditno kartico (Mastercard, Visa) ali pa po predračunu. Plačilo mleka se vrši na mesečni ravni, za 30 dni vnaprej od oddaje naročila. Preden se izteče tvoje obdobje boš o tem obveščen z navodili za plačilo za novi mesec. Plačilo paketov za zajtrk se izvrši enkratno, ob vsakem naročilu.

Moj račun

Ali je za naročilo potrebna registracija?

NE, za oddajo naročila registracija ni potrebna. Vpiši poštno številko, oddaj naročilo in po e-mailu dobiš geslo za prijavo v svoj profil.

Odhajam na dopust, kako lahko zamrznem svoje naročilo za prihajajoče obdobje?

V svojem profilu si lahko urediš zamrznitev dostave za obdobje, ko greš na dopust. Na tak način lahko enostavno odpoveš dostavo za to obdobje, ko te ni doma.

Selim se na drug naslov, mi boste še vedno dostavljali izdelke?

Seveda, z veseljem. Preveri ali dostavljamo v tvoj novi kraj, nato pa si v svojem profilu enostavno spremeni naslov dostave.

NAZAJ